SERVIS

 

 

 
NAŠE USLUGE

E-Scooter Belgrade nudi kompletnu uslugu servisiranja vašeg trotineta.

Naši serviseri mogu otkloniti čitav niz kvarova koji mogu nastati na vašem trotinetu.

 

Elektro deo trotineta

Kao jedan od najvažnijih komponenti trotineta, bateriju je neophodno pažljivo održavati.
Moderne Litium Ionske baterije imaju preporučeni metod korišćenja, iako su baterije na Xiaomi m365 modelu jako kvalitetne, neophodno je voditi računa o njima.
Naši serviseri preporučuju da ukoliko je to moguće bateriju uvek držite, na napunjenosti od 30% do 90% kako bi životni vek baterije bio što duži.
Takodje, u našem servisu možete ugraditi dodatne eksterne baterije koje će produžiti vašu vožnju i preći mnogo više kilometara sa vašim ljubimcem.

 

 

Točkovi i gume

Jednako važan deo vašeg trotineta kao i električni.
Gume i točkovi daju udobnost i sigurnost vašem trotinetu, što je točak, odnosno guma veća, osećate se udobnije dok vozite.
U zavisnosti od modela, trotineti imaju pune gume, koje su neprobojne, odnosno ne mogu se probušiti, te nećete imati mnogo glavobolja oko bušenja guma,
ali su ti modeli po pravilu dosta neudobni za vožnju.
Većina trotineta ima standardnu dimenziju točkova 8,5×2 inča, sa gumama koje imaju unutrašnju gumu na naduvavanje.
Glavni uzročnik pucanja guma na trotinetima je spoljašnja guma, koja ‘jede’ unutrašnju gumu ukoliko nije naduvana na 3.5 bar-a i vremenom zid spošljašnje gume postane toliko tanak
da je svaki jači udarac ili nabijanje točka na ivičnjake u punoj brzini može probušiti.
Kod nas u servisu možete zameniti ili zakrpiti vašu gumu.
Takodje, pažljivo smo izabrali nekoliko modela spošljanjih guma koje su mnogo kvalitetnije od originalnih guma i koje vam mogu smanjiti brigu oko pucanja gume.
Preporuka naših servisera je da nakon pucanja gume stavite kvalitetniju gumu koja će biti dugovečnija od originalne ili da se odlučite za punu gumu kojom trajno rešavate problem pucanja gume na zadnjem točku.
Možda i najbolja investicija bi bila guma od 10 inča koja se može uz sitne prepravke namontirati na većinu trotineta, a kojom ujedno dobijate na udobnosti vašeg trotineta i na dugovečnosti i trajnosti same gume.
Uvek nas možete kontaktirati oko detaljnijih informacija ili zakazati pregled vašeg trotineta u našem servisu.

 

 

Mehanički delovi na trotinetu

Mehanički delovi na trotinetu su izmedju ostalog i kočnice, volan, ručica gasa, preklopni deo trotineta
Jako je bitno da svi ti delovi garantuju sigurnu i bezbednu vožnju.
Kako su naši putevi i trotoari često u nezavidnom stanju trotinet može postati rastrešen i raskliman, te je od velike važnosti pravilno kontrolisati i dotezati
šrafove na njemu kako bi izbegli i najmanju mogućnost za incident.
Naši serviseri preporučuju da se nivo dotegnutosti kočnica, šrafova i šrafova preklopnog dela kontrolišu bar jednom mesečno, a ukoliko je moguće i više puta.
Neki modeli trotineta imaju mehaničke i motorne kočnice koje u kombinaciji daju najbolji rezultat prilikom zaustavljanja.
Važno je pravilno razumeti i koristiti obe varijante kočenja.
Kod nas u servisu možete proveriti dotegnutost svih šrafova na trotinetu, kočnica, dotrajalost kočionih diskova i paknova i ukoliko je potrebno zameniti iste.